Acord de înfrățire cu comuna Șișești, județul Mehedinți, România

Acord de înfrățire cu comuna Șișești, județul Mehedinți, România

Acord de înfrățire cu comuna Șișești, județul Mehedinți, România

Urmare a adresării Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, în contextul înfrățirilor, comuna Vulturești, Județul Suceava și comuna Șișești, Județul Mehedinți, România, și-au manifestat dorința și deschiderea de a stabili relații de înfrățire cu comuna Trușeni, municipiul Chișinău, Republica Moldova.

       Colaborarea ar însemna beneficii pentru cetățenii din ambele unități administrativ – teritoriale în diverse proiecte comune de cooperare.

       Este cunoscut faptul că relațiile de înfrățire reprezintă un instrument facilitator al prieteniei și al schimbului cultural la nivel local, precum și un mijloc puternic și beneficiu de consolidare a capacității de învățare, de dezvoltare economică și socială.

       Acordurile de înfrățire se vor baza pe dezvoltarea parteneriatelor, deschiderea oportunităților pentru schimbul de experiență și de cunoaștere, crearea unui climat favorabil din punct de vedere economic, stimularea soluționării problemelor sociale și pentru colaborarea inter-comunitară. Atașăm declarațiile de confirmare și angajamente a autorităților reprezentative a comunei Trușeni.

Declaratie-de-confirmare-si-angajament

Declaratie-de-confirmare-si-angajament-2