Ajutor material pentru participanții la conflictul armat din 1992

Ajutor material pentru participanții la conflictul armat din 1992

Ajutor material pentru participanții la conflictul armat din 1992

Agenția Națională Asistență Socială aduce la cunoștință că, persoanele cu dizabilități de pe urma acțiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova şi familiile (soţii, iar în cazul lipsei acestora, unul dintre părinţi) ale participanţilor căzuți la datorie în acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova vor beneficia de un ajutor material din partea statului în cuantum de 1000 lei.

      Sumele ajutorului material pot fi solicitate la oficiile teritoriale a Î.P. ,,Poșta Moldovei” în decurs de 3 luni consecutiv din luna transferării mijloacelor financiare (începând cu luna martie curent).

      Atenționăm asupra faptului că, în cazul în care beneficiarul nu a solicitat acest ajutor în termenul stabilit, dreptul la ajutorul material anual pentru anul respectiv se stopează, iar beneficiarul nu mai are dreptul la plata acestuia.

     Data de 2 martie „Ziua Memoriei și Recunoștinței ” este consemnată în memoria celor căzuţi în conflictul armat din anul 1992 pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova, a victimelor conflictului și de exprimare a recunoștinței față de veteranii acestui conflict.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=731063430736575&id=206510929858497