Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Stimați cetățeni!

AMBROZIA-INVADATOARE-cauzeaza-alergii-grave-1024x576

Primăria comunei Trușeni în contextul executării Planului de acțiuni privind combaterea și prevenirea răspândirii buruienii ambrozia, solicită respectuos distrugerea ambroziei, care în ultimii ani a căpătat o răspândire vastă, provocând pericole majore nu doar pentru agricultură, dar și pentru sănătatea omului.

Proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația să desfășoare anual, în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescențe, până cel târziu la 30 mai, lucrări de întreținere a terenurilor prin diferite metode, până la sfârșitul perioadei de vegetație a ambroziei, astfel încât planta să nu răspândească polenul care conține multiple fragmente alergizate.

Sancțiunile pentru nerespectarea legii pot ajunge până la 6000 de lei. Sancțiunile aplicabile pentru neîndeplinirea obligațiilor stabilite de Codul Contravențional se sancționează cu amendă de la 12 la 30 de unități convenționale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 60 la 120 de unități convenționale aplicată persoanei juridice.

Astfel, pentru distrugerea eficientă a ambroziei, este recomandată aplicarea metodei mecanice și a celei chimice.

Articole Recente