Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Dumbrava

Dumbrava este un sat din componența comunei Trușeni din sectorul Buiucani, municipiul ChișinăuRepublica Moldova.  Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Chișinău. Satul Dumbrava a fost înregistrat oficial în anul 2001.

La 17 iunie 1992 prin Hotărîrea nr.413 Guvernul R.Moldova a repartizat 54,32 ha din folosința funciară a sovhozului „Truseni” – Asociației de productie „Uzina de tractoare din Chișinău” pentru construcția caselor individuale, cu includerea lor în raza orasului Chișinău..

Denumirea Dumbrava devine oficială cînd, prin decizia din 15 august 2001 Consiliul sătesc Trușeni a aprobat propunerea locuitorilor așezării „Uzina de tractoare” SA de a forma satul cu denumirea „Dumbrava” în componența Primăriei Trușeni.

În anul 1993 a fost începută construcția drumurilor, rețelelor electrice și a caselor de locuit. În 1994 apare prima casă din sat pe strada Sf. Ioan Botezătorul.

În 1997, la inițiativa sătenilor, a fost proiectată rețeaua de aprovizionare a satului cu gaze naturale, iar în 1998 a început construcția gazoductului cu presiune medie, finanțat integral de locuitori.

În 1999 e dată în exploatare prima subrețea de alimentare cu energie electrică.