Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Asigurarea cu apă a locuitorilor satului Trușeni

Pe parcursul ultimilor ani în perioada estivală în special de caniculă acută, satul Trușeni, se confruntă cu insuficiența acută de apă. La moment serviciul public de apă constă din 7 sonde arteziene și rețeaua locală de distribuție prin care se livrează către consumatorii locali circa 30 100 m3 lunar ori 1 003 m3/apă/zi. Iar în perioada menționată sursele respective nu fac față consumului, generând crize acute în anumite sectoare în care aceasta e deficitară.

Totodată vă informăm că 2/3 de locuitori ai satului Trușeni sunt asigurați cu apă din 6 sonde arteziene iar 1/3 dintr-o sondă. Ceea ce duce la necesitatea inelării sondelor.

În contextul situațiilor excepționale și crizelor periodice (de la an la an) generate de lipsa apei în localitate, în unele sectoare ale localității, ținând cont de multiplele discuții și opțiunile convenite și acceptate de furnizor (S.A. „Apă-Canal Chișinău”), în corespundere cu avizul de branșare/racordare nr. 3606/197 din 19.10.2021, în temeiul Hotărârii Parlamentului 163/2022 privind prelungirea stării de urgență în RM, în vederea soluționării problemelor de interes public stringent a locuitorilor  și condițiile convenite provizoriu de livrare a apei potabile în satul Trușeni, APL Trușeni a convocat Comisia pentru Situații Excepționale com. Trușeni la care și-au prezentat raportul pe situația creată Primarul-interimar, Administratorul M TD-SERVITIUM și alți reprezentanți ai Autorității Publice Locale.

S-a convenit: – constatarea situației excepționale în domeniul prestării serviciului public de apă.

S-a constatat: – deficiențe în asigurarea cu apă a sectorului Vălicica Nouă, cu dispunerea întreprinderii acțiunilor și măsurilor de redresare urgente.

S-a decis:

  • Inițierea de urgență a procedurii de racordare a aducțiunii de apă potabilă Chișinău – Trușeni pentru:
    • Asigurarea volumului de apă potabilă livrată de 500 m3/apă/zi direct în rețeaua locală, pentru o perioadă convențională de minim 3 luni (până la 01.10.2022);
    • Asigurarea suportului tehnic pentru urgentarea lucrărilor de racordare după schema prezentată, fiind atrași în măsurile întreprinse APL Trușeni, S.A. „Apă-Canal Chișinău”, Direcția Construcții Capitale.

Articole Recente