Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Asigurarea obligatorie de asistență medicală

Vă aducem la cunoștință faptul că, pînă la data de 31 martie 2022 inclusiv, sunt aplicate reduceri la achitarea primei de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM) în sumă fixă persoanelor fizice:

  • fondatori de întreprinderi individuale și fondatorii de gospodării țărănești;
  • care iau în arendă sau folosință terenuri agricole, cu excepția grădinilor și loturilor pentru legumicultură;
  • care dau în arendă unități de transport, încăperi, utilaje și alte bunuri materiale, cu excepția terenurilor agricole.

Persoanele care achită pînă la 1 aprilie 2022 prima de AOAM în sumă fixă, beneficiază de o reducere de 50 % din costul integral de 4056 lei, adică achită 2028 lei.

Persoanele care desfășoară activitate independentă în domeniul comerțului cu amănuntul, cu excepția comerțului cu mărfuri supuse accizelor, beneficiază de reducere de 60% la achitarea primei AOAM în sumă fixă (achită 1622,40 lei) pînă la 1 aprilie 2022.

Totodată, persoanele fizice proprietari de terenuri cu destinație agricolă, cu excepția grădinilor și loturilor pentru legumicultură, indiferent de faptul dacă au dat sau nu aceste terenuri în arendă sau folosință pe bază de contract beneficiază de reducere de 75% la achitarea primei de AOAM în sumă fixă (achită 1014 lei) pînă la 1 aprilie 2022.

După 1 aprilie 2022, persoanele ce nu au achitat prima de asigurare în sumă fixă în termenul legal, achită prima de AOAM în mărime integrală (4056 lei).

Articole Recente